16464168_1111750792266566_3252309138163630080_n(1)Zo nu en dan zoek ik het internet af naar interessante blogs om te lezen. Tot nu toe moet ik je eerlijk vertellen dat er geen enkele blog is geweest die mij heel erg aansprak totdat ik die van Viora tegen kwam. Op de één of andere gekke manier (niet creepy 😉 ) voelde ik me met haar verbonden. Haar verhalen grepen mij aan en ik kon maar niet stoppen met lezen. Ze maakten mij aan het lachen en aan het huilen. Sinds januari 2016 strijd Viora tegen kanker en,

omdat ik haar zo’n inspirerend persoon vind wil ik haar verhaal heel graag met jullie delen. Hopelijk, hopelijk vinden jullie haar net zo inspirerend als ik!

Viora een leuk spontaan meisje met mooie gouden lokken die geniet van het leven! Samen woont met haar lieve vriend in Utrecht, veel leuke vriendinnen heeft en een familie die zielsveel om haar geven. Haar grootste passie is sporten en dit deed ze dan ook 5 dagen in de week vol enthousiasme. Totdat zij zich zo slecht voelde…bleek zag, amper kon lopen, last had van enorme oorsuizen, hartkloppingen, hoofdpijn en zo plotseling in het ziekenhuis lag met het idee dat ze bloedarmoede had totdat de grote klap twee dagen later kwam..ze heeft acute leukemie, bloedkanker! Iets wat je niet verwacht en ook zeker niet wilt horen. Al heel gauw volgden haar chemo kuren waar ze  in het begin nog niet zoveel van merkte totdat alle bijwerkingen erbij kwamen kijken. Van een droge huid, dunner wordend haar, oorontsteking, afvallen en een opgezet gezicht. Het feit dat ze haar controle over haar lichaam kwijt was vond ze verschrikkelijk! En vind je het gek?! Toch is zij haar humor niet kwijt en weet ze van de klote momenten toch een beetje de humor van in te zien. Al die fases die je door moet gaan en zo ook het verschrikkelijke moment, het verliezen van je haar. Niet alleen voor Viora, maar ik denk dat ik wel voor iedere vrouw kan spreken die dit moet ondergaan! Elke dag wilt ze terug naar haar oude ik en bedenkt zij zich hoe ze eruit zag met haar lichaam waar ze hard voor werkte en haar lange blonde haren, maar ondanks dat perfecte plaatje waar ze zo graag naar terug wilt beseft ze ook dat het maar een plaatje in haar hoofd is en niemand haar dit op legt. En wanneer ze dan dit plaatje op de radio voorbij hoort komen, denkt zij JA laten wij hier allemaal bewuster van zijn! “There’s a hope that’s waiting for you in the dark. You should know you’re beautiful just the way you are and you don’t have to change a thing. The world could change it’s  heart. No scars to your beautiful, we’re stars and we’re beautiful.”
   14262833_195721634181733_477773464_n  13736001_723859311089220_937569935_n   17075857_1471183152902252_3785607698230280192_n
Viora heeft mij ook laten lezen hoe belangrijk bloeddonors wel niet zijn. Voor een gezond persoon een kleine moeite terwijl dit voor een ziek persoon de wereld betekent! Zo heb ik mij dan ook weten te overtuigen om hierbij bloed donor te worden. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hier in het verleden al zo vaak aan heb gedacht, maar het toch iedere keer uitstelde. ;Ach het komt nog wel een keer’. En of ik dit niet meer ga uitstellen…gewoon doen!13422969_636507866498143_291777819_nHet eerste waar ik aan dacht toen ik haar blog las, was 26…ze is pas 26! Zo jong en al zo ziek en zoveel meegemaakt! Ik ben twee jaar ouder dan haar en ik kan mij niet voorstellen dat je op zo’n leeftijd al met zo’n verschrikkelijke ziekte moet kampen. Zo schreef zij ook in haar blog dat iedereen altijd denkt dat dit hen niet zal overkomen, maar zo dacht zij en zo denk ik ook totdat het je dan echt overkomt! Wat ik zelf zo mooi vond om te lezen is dat ze om de kleinste dingen al zo blij kan worden, van weer naar buiten te kunnen om de frisse lucht in te ademen na weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, een avondje samen met haar vriend uit te kunnen gaan, een high-tea met haar vriendinnen, lachen met haar familie, al de dingen die voor een gezond mens zo normaal lijken en vaak te weinig gewaardeerd worden, maar zo ontzettend kostbaar zijn. Al die mooie momenten en dat in die zwarte periode van haar leven waar zij, haar vriend en haar familie zonder pardon in zijn gegooid. Zo volg ik haar en zie ook dat haar vriend er altijd voor haar is en dan zie ik op foto’s die intense liefde voor haar in zijn ogen. Jullie hebben in elkaar de ware liefde gevonden Viora. Letterlijk in voor en tegenspoed! Ik heb zoveel respect voor jou Viora, hoe jij met deze ziekte om gaat in zo’n moeilijke tijd in je leven, die ondraaglijke pijn die jij tijdens je kuren moet ondergaan! Hoe je zo open bent over je gevoelens en je ziekte. Dat je niet altijd maar positief kunt zijn en je soms best klote mag voelen. Je bent een mooi mens Viora, van binnen en van buiten! Wees daar trots op!12543360_819849261459014_2075544116_nLees Viora’s inspirerende verhalen op haar website http://www.viora.nl of bekijk haar mooie foto’s op haar instagram account https://www.instagram.com/viora.nl/ 😀 

Written by Sadaf