Zo nu en dan lunchen mijn collega’s en ik met z’n allen op het werk en neemt iedereen iets lekkers mee. I love my job! Dit kan zelfgemaakt of kant en klaar zijn. Toch verbaast het mij wel iedere keer dat de meesten de mooiste en lekkerste creaties meenemen. Zo ook de lekkere Focaccia’s van mijn collega Lida. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeker een lust in de mond! 😉 Wil jij binnenkort ook een creatieve lunch maken zonder er al te lang mee bezig te zijn? Maak dan deze lekkere Focaccia’s van Lida met een bereidingsduur van +/- 25 minuten!
Ingrediënten (gebaseerd op 4 personen)
- 1 afbak Focaccia
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 kuipje smeerbare geitenkaas
- 295 gram gegrilde paprika’s
- Handje rucola
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- Grof zeezout
Verwarm de oven op 200 graden en bak de focaccia af gedurende 8-12 minuten. Haal de focaccia uit de oven en smeer deze in met olijfolie en strooi hier grof zeezout over heen. Laat de focaccia afkoelen en snijd deze hierna horizontaal. Laat de paprika’s goed uitlekken op een stuk keukenpapier. Besmeer beide helften van de focaccia met smeerbare geitenkaas en beleg deze vervolgens met de gegrilde paprika’s, de zwarte olijven, de zongedroogde tomaten en een handje rucola. Zo simpel kan een overheerlijke lunch zijn! Taste so good! 😀
Leave a Comment