Wanneer mijn vrienden komen eten vind ik het leuk om allemaal verschillende tapas hapjes te maken. Op deze manier heb je altijd wel iets wat iemand lekker vind en hoef je verder nergens meer rekening mee te houden. Hoe handig! Zo zullen de honing kipspiesjes ook zeker niet aan mijn tapas ontbreken. Werkelijk niemand die ze niet lekker vond! Super simpel met een bereidingswijze van ongeveer 30 minuten. Dus…aan de slag dan maar!
Ingrediënten:
- 300 gram voorgesneden kipfilet (voor ongeveer 3 personen mits je wel meerdere gerechtjes maakt)
- Saté stokjes
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels mosterd
Pak een grote kom voor je marinade. Doe hier 3 eetlepels honing, 2 theelepels mosterd en 1 eetlepel olijfolie in. Snijd 2 teentjes knoflook fijn en voeg dit toe aan je marinade. Roer je marinade goed door elkaar om vervolgens je kipfilet hier aan toe te voegen. Meng alles goed door. Rijg de blokjes kipfilet aan de saté stokjes en bak ze in een pan met een klein beetje olijfolie. Let op! Zet je vuur zacht zodat ze niet aanbranden! Gooi de rest van je marinade over de kipfilet zodat deze nog meer smaak krijgt en bak je spiesjes tot ze goud bruin van kleur zijn. Serveer de kipspiesjes in een leuke tapasschaal en laat iedereen versteld staan. Yes we dit it! 😀
Leave a Comment