ImageDit is een heerlijk gerecht met zoete aardappels wat ik van mijn lieftallige collega Martina heb gehad. Of je moet niet van zoet houden… 😉 In 20 minuten klaar en zo makkelijk te bereiden! 

Ingrediënten:

  • Portobello
  • Gerookte zalm
  • Zoete aardappel
  • Zure room
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Kruiden: peper, zout, kurkuma, knoflook poeder, kerrie

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in vierkante blokjes. Doe de blokjes in een bak of ovenschaal en roer hier peper, zout, kurkuma, knoflook poeder, kerrie en een beetje olijfolie doorheen. Bak ze ongeveer 30 minuten tot ze goud bruin van kleur zijn. Bereid ondertussen het mengsel voor in de portobello. Meng de gerookte zalm met de zure room (ja inderdaad..that’s it). Hier hoeven verder geen kruiden bij. Wacht tot de aardappels met 15 minuten klaar zijn en doe de portobello ook in de oven. Zo zijn de aardappels en de portobello gelijktijdig klaar. Vul de portobello met je mengsel en doe hier een plakje komkommer, een cherry tomaatje en een  beetje parmezaanse kaas over. Haal de zoete aardappels ook uit de oven. Leg ze mooi op je bord en zo heb je dit lekkere zoete gerecht!

 

Written by Sadaf