austrlia far,Zoveel hectare grond had ik nog niet eerder gezien. In de verte zag ik een aantal grote trekkers rijden en geloof mij, deze zijn denk ik wel twee keer zo groot van wat ik in Nederland heb gezien! Terwijl wij hier zo stonden en ik de mannen bekeek die allemaal een cowboy hoed op hadden, deed het geheel me aan de film Australia denken of aan één van de cowboy films die ik ooit had gezien.  Het enige wat nog miste was hun paard! Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam stromen en wist dat ons avontuur in Australië echt ging beginnen.
farmergirl 5

farmgirl19De boer legde ons uit wat stickpicken (stokkenrapen) in hield. Nou het was eigenlijk heel simpel, één rijd op een shovel en de ander loopt ervoor en raapt de stokken van de grond zodat de zaaimachines die er hierna overheen rijden niet stuk gaan. Sorry wat?? Rijden in een shovel??? Mijn vriendin en ik keken elkaar aan en moesten echt onze lach inhouden. En hoppaa hij liet ons even zien hoe het moest en inderdaad zo moeilijk was het echt niet! Om mij heen zag ik overal stokken liggen en meer dan land zag ik echt niet. Zo groot was het! Ik begon mij af te vragen of dit geen jarenplan was, maar who cares?! We hebben een job! 

We reden naar ons huis waar we met een aantal andere Nederlandse jongens zouden verblijven. Aangekomen bij het vrijstaande huis zag ik een grote villa met heel veel land eromheen. Met een leuk terras en drie jeeps die ervoor stonden wat zij een ute noemden. Nogmaals keken mijn vriendin en ik elkaar aan en hadden wij beide een smile van oor tot oor! Snel renden wij met onze backpacks naar binnen. Oke, eerlijk? Het voelde misschien als rennen, maar ik kwam amper vooruit met dat ding op mijn rug! We kregen een eigen grote kamer met een bed, een lekkere bed! Nu zal je denken, wat is hier nou bijzonder aan? Na maanden lang in hostels op een klein hard stapelbedje te hebben geslapen was dit zeker wel een hele luxe. 
                 farmgirl17 farmgirl16

Wij vulden onze dagen hier met uren lang hard werken. Van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds laat. ’s avonds kookten wij natuurlijk voor de jongens aangezien deze heren niet eens wisten hoe je een pan vast moet houden. Chicken tonight every night he jongens?! 😉 En maakten wij ook het huis schoon.We werden steeds beter en beter in ons werk. Nu zullen jullie wel denken, in stokkenrapen? Ja, geloof mij dit is echt een sport! De stokken waren vaak eerder boomstammen en in die hitte (boven de 40 graden) werken, is dit echt killing! Ondertussen hadden wij de tijd van ons leven. ’s avonds met z’n allen gezellig eten, barbequen, biertjes drinken, filmpjes kijken en in het weekend naar de kroeg in het dorpje wat een uur rijden was…niets was meer te ver! Het dorpje Morree wat hier vlakbij lag (een uur rijden is daar vlakbij), was ook maar letterlijk één straat met twee kroegjes. Wakker worden door de kangoeroes die naast je raam staan, de mooie zonsondergang, de roze vogels bekijken die ik alleen in Australië nog heb gezien, in de ute rijden, kletsen met de lokale boeren. Ik kan toch echt wel zeggen dat dit mijn mooiste tijd in Australië was!
farmergirl7

Written by Sadaf