iran16      Iran3
Hoe vaak hoor ik van mensen wel niet dat zij zo graag een keer naar Iran willen?! Rondreizen door dit excentrieke land moet wel uniek zijn en je het gevoel geven alsof jij je in een andere wereld bevind . Toch weten zij vaak niet waar ze moeten beginnen. De vragen “kan ik daar wel zomaar heen?”, “de mensen spreken daar volgens mij geen engels, he?” en “wat zijn de mooiste plekken om te bezoeken?” hoor ik hier direct achterna komen.

         iran13      Iran2
Omdat ik zelf uit Iran kom, kan ik je wel vertellen dat dit inderdaad een heel excentriek land is om naar toe te gaan en je hebt inderdaad het gevoel alsof je in een hele andere wereld beland bent. De vriendelijke mensen, de cultuur, de architectuur, de prachtige landschappen en het lekkere eten maken het land tot wat hij is…in één woord uniek! Juist, omdat mijn familie daar woont en ik de taal een beetje spreek maakt het voor mij al een stuk makkelijker om erheen te reizen, maar hoe doe je dit als een westers persoon die geen idee heeft hoe de cultuur en de taal in elkaar steekt? Persintravel maakt het dan ook voor iedereen mogelijk om naar Iran te reizen en is dan ook het reisbureau met een uniek concept!

persin1De oprichter van Persintravel, Ashkan woont al sinds zijn 11de in Nederland. Omdat hij beide culturen en de talen Nederlands, Engels en Farsi kent is hij de perfecte schakel voor het organiseren van reizen naar Iran. Zijn vrienden wilden altijd al heel graag naar Iran. Hierdoor kwam hij een aantal jaren geleden tot het geweldige idee om hen zijn geboorteland te laten zien en hen daar rond te leiden. Na de fantastische ervaringen van zijn vrienden te hebben gehoord besloot Ashkan om andere mensen ook deze mogelijkheid te geven door zijn eigen reisbureau te beginnen. Doordat hij zelf een architecturistische achtergrond heeft kan Ashkan je een hele andere inzicht van Iran geven.

Iran6

Je kan kiezen voor een rondreis met een keuze van 10 tot  21 dagen of zelfs een individuele reis waarbij de keuze aan excursies erg groot is en verder alles voor je wordt verzorgd. Niet alleen is hij de oprichter van het reisbureau, maar is hij ook de reisleider en neemt hij je zelfs mee naar zijn familie om het ‘echte’ leven van Iran mee te maken bij de locals zelf. Samen met zijn team maken zij het onmogelijke, mogelijk. Hiermee scheid het reisbureau zich niet alleen af van anderen, maar geven zij hun klanten ook de meest unieke ervaring om mee naar huis te nemen!

Iran11Op televisie zie ik meestal een hele andere kant van Iran dan ik gewend ben, een grauwe donkere kant terwijl het land je zo zou verbazen met alles wat die te bieden heeft. Zelf ben ik Iraans, maar ik zeg altijd dat je mij meer een Nederlander kan noemen. Wanneer ik in Iran ben kan ik niet ontkennen dat ik een bepaalde connectie met de mensen en het land zelf heb. De eerste keer dat ik hier was heb ik mijn ogen uitgekeken. De mensen zijn zo ontzettend gastvrij en ontvangen je letterlijk met open armen.

Ik heb veel stranden gezien, maar he16123901_158432851320342_2133819364166598656_nt strand van het eiland Kish in Iran blijf ik toch echt één van de mooiste vinden. Wanneer ik het reisbureau Persintravel tegen kwam vond ik hun concept dan ook zo ontzettend gaaf! Zij laten mensen een andere kant van Iran zien. Wanneer zij achteraf de gave ervaringen van hun klanten horen, maakt hun passie om alle mooie plekken van Iran aan iedereen te laten zien des te groter. Het is een reis, anders dan alle andere, maar juist daarom ook zo ontzettend de moeite waard!

Zou jij ook graag een keer naar Iran willen afreizen? Kijk dan naar de mogelijkheden op de website: www.persintravel.com

 

Written by Sadaf