pexels-photo-372098Tijdens mijn reizen ben ik zoveel verschillende soorten backpackers tegen gekomen dat ik mezelf ben gaan afvragen in welke categorie ik zelf het beste pas. Ben ik de halve hippie, omdat ik zo gek ben op hoofdbandjes? Totdat ze mij iets te zweverig worden en ik maar al te goed besef dat ik hier toch niet helemaal bij hoor. Of ben ik toch meer de flashpacker, omdat ik af en toe toch wel van een beetje luxe houd? Maar dan word ik wakker onder de sterren in the middle of nowhere en besef ik wederom dat ik daar ook niet helemaal bij hoor. Misschien…
misschien ben ik zelf wel een beetje van alles wat of gewoon helemaal anders. 😉 Lees hier de soorten backpackers die ik allemaal ben tegen gekomen! In welke categorie pas jij het best?

De Hippie
Voor mij de meest voorkomende soort backpacker. Het soort backpacker die ineens het licht heeft gezien en de weg van de ultieme spiritualiteit wilt ervaren. Je ziet ze al van mijlenver aankomen lopen met hun hippie broekjes bewerkt met alle kleuren van de regenboog die je overal in Azië wel kan kopen en de lange dreadlocks waarbij je het idee hebt dat deze nog nooit gewassen zijn. En natuurlijk last but not least..de reizigers tattoos! Je kent ze wel…een tattoo van een dromenvanger met een spirituele tekst erbij of de vogels die weg vliegen van een boom. En ja…ook ik houd van zulke tattoo’s! Tot zover ik weet heb ik alleen nog geen dreadlocks en de hippie broek komt ook mijn kast echt niet binnen. 😉

pexels-photo-164891

De Flashpacker
Je bent ze vast al eens tegengekomen. De soort backpacker die aan komt lopen met d’r Prada bril, haar mooiste schoenen en de duurste merkkleding. Ze draagt nog net wel een backpack op haar rug, omdat sjaa…het er gewoon bij hoort?! In een stapelbed slapen? No way jose, ze betaalt liever wat meer om lekker een privé kamer voor haar zelf te nemen. Een uur lopen naar de stad? Echt niet! Ze betaalt liever nog een taxi dan dat ze doodmoe en bezweet door de stad moet lopen. Dit kan overigens ook een hij zijn. 😉 De soort backpacker die het backpack avontuur op zijn of haar eigen manier wilt ervaren oftewel… in diva stijl.  En natuurlijk heb ook ik zo nu en dan een taxi’tje gepakt…lui! 😉

De Lonely Planet verslaafde
Heb je ze al zien zitten met hun eeuwige lonely planet boekje in de hand? Lezend en schrijvend in hun notitieblokjes wat ze echt niet mogen missen? Ik krijg helemaal de kriebels van dit soort backpackers! Hoe leuk en ondernemend ik ze ook vind. Alles is van te voren al helemaal uitgestippeld en wanneer je aan geeft dat je een beetje rond gaat touren hebben ze je in een paar minuten al verteld wat je allemaal in de buurt wel niet kan doen en zien. Daar ging mijn avontuurtje! 

pexels-photo-346824

De eeuwige hostel medewerker
De backpacker die maanden lang niet meer uit één en dezelfde hostel te slaan zijn. De backpacker die geen cent meer te makken heeft en zeker niet van plan is om naar huis te gaan en om deze reden in een hostel gaat werken. Meestal krijg je hier gratis onderdak als vergoeding, maar veel rijker om door te reizen worden zij niet. En zo zit je dan ineens een jaar in hetzelfde hostel… En toch heb ik veel respect voor deze soort backpacker. Uiteindelijk zijn zij het die de taal perfect spreken, de cultuur en de plek echt leren kennen en worden zij echt opgenomen in het ‘hostel family’.

De spirituele denker
Fantastisch vind ik het om met deze soort ellenlang te filosoferen over het leven. Het soort backpacker dat het leven wel helemaal door denkt te hebben. De mensen met een kantoorbaan van 9 tot 5? Die hebben het echte leven nog niet meegemaakt. Probeer je hen duidelijk te maken dat dit soort mensen ook gelukkig kunnen zijn? Gaat je niet lukken…een dikke vette no go! Yoga is life! Je kan over hen zeggen wat je wilt, maar of ze het leven echt door hebben? Naar mijn idee wel, ze klinken soms alsof ze al duizenden levens hebben meegemaakt en zitten vol met wijze levenslessen.

woman-meditating_1385-1733

The old dude
Last but not least…die ene oude gast die je overal wel tegen komt. In zijn tienerjaren is hij begonnen met reizen en daarna nooit meer gestopt! Het soort wat alles al zowat wel heeft gezien en niet van plan is om hier ooit nog mee te stoppen. Het soort wat nog steeds lekker in barretjes rond loopt en een praatje met alle jongere backpackers maakt en al zijn ervaringen deelt. Zo ontmoette ik een Nederlandse man van rond de 50/60 die al sinds zijn 20ste aan het backpacken was. Hij zag er nog zo jong uit, maar had zo ontzettend veel verhalen te vertellen. Keep on travelling! Wat een gaaf leven heeft hij, maar wat ik wel inzag en wat hij zelf ook zei was “als je al zo lang aan het reizen bent als ik en al zoveel hebt meegemaakt en zoveel te vertellen hebt, maar uiteindelijk niemand hebt om het mee te delen…wat had het dan eigenlijk voor zin?”. Zijn woorden raakten mij wel, maar ik vertelde hem ook dat veel mensen van zijn leeftijd niet de verhalen hebben die hij heeft om te vertellen. Iedere ervaring is er weer één…you go oldie!

guitarist-407212_960_720

Juist doordat je zoveel verschillende soorten backpackers leert maken ervaar je het echte backpack avontuur. Zoveel verschillende mensen met hun eigen unieke trekjes, kleding en karakter die allemaal bij elkaar zitten en er niks om geven dat de ander ‘anders’ is maak backpacken voor mij zo fantastisch! 

Welke soorten backpackers heb jij ontmoet? Laat je reactie hier achter en vertel mij gelijk in welke categorie jij jezelf wel in herkent. 🙂

Written by Sadaf