verliefde manVaak hoor ik vrouwen zeggen dat zij wel weten waar mannen in het algemeen voor vallen bij een vrouw. Toch vroeg ik mij af of dit ook echt het geval is. Denken vrouwen echt te weten dat zij ‘de man’ helemaal door hebben of denken mannen toch anders op dit gebied? Aangezien de meeste mannen van de weinig woorden zijn en ik sjaa wat zal ik zeggen, van de heel veel woorden ben betrap ik mijzelf er vaak op dat ik dan maar aannames ga doen. Hij zegt niets? Nah…dan zal hij wel dit denken. Dit idee groeit dan ook met de tijd in mijn hoofd totdat het voor mij werkelijkheid word. Dan moet ik wel zeggen dat ik dan wel weer een gevalletje ‘dramaqueen’ ben, maar ik ben er van overtuigd dat meer vrouwen zich hier in herkennen. Waarom dan niet gewoon aan een aantal mannen vragen wat zij nou echt denken?Daarom heb ik voor mijn onderzoek eerst 20 vrouwen en vervolgens 20 mannen geïnterviewd.

Wanneer ik mijn kladblokje erbij pakte moesten eigenlijk alle vrouwen wel lachen bij deze vraag, maar hoefden zij hier niet lang over na te denken.  80% van de vrouwen denkt dat de man grote borsten, grote billen, zelfzekerheid, schoonheid, vrouwelijkheid, uitstraling, een sexy vrouw en een killer body het belangrijkst vind. Maar slecht 20% van de vrouwen noemden de woorden: lief, zorgzaam, passievol en een vrouw die weet wat zij wil op. “Mijn god denk ik bij mijzelf, dat word dan een borstvergroting, een bil vergroting, gelijk inschrijven bij de sportschool en een paar hobby’s zoeken.

De mannen daar en tegen hadden iets meer tijd nodig om de vraag te beantwoorden. 80% van de mannen vind humor, begrip, medeleven, zelfvertrouwen, een vrouw die haar eigen mening heeft, zorgzaam is, positief in het leven staat en iemand waar je een serieus gesprek mee kan hebben, maar waar je ook mee kan lachen het belangrijkst.  20% van de mannen vinden een klik, een ondernemende vrouw, aantrekkingskracht, ambitieus en een vrouw die nieuwsgierig is het belangrijkst.  20% van de mannen vind een leuke lach, ogen en een knappe vrouw ook heel belangrijk. Van alle mannen kreeg ik uitgebreide verslagen en het viel mij op dat zij het innerlijk van een vrouw veel belangrijker vinden dan haar uiterlijke verschijning. Zelf had ik dit niet verwacht en moest lachen bij de antwoorden van de vrouwen.  Natuurlijk trekt het uiterlijk als eerste aan, maar allen van hen hadden een hele duidelijke beeld van wat zij in het innerlijk van een vrouw zoeken.  Hierbij leken de uiterlijke eigenschappen te vervagen.  Eén van de mannen had als antwoord: “haar innerlijk moet voor mij aantrekkelijk” zijn. Dit vond ik zelf zo mooi gezegd!

Hoezo denken wij überhaupt te weten wat een man denkt of voelt? Iedereen is anders en iedere man heeft zijn eigen voorkeur voor een vrouw. Tuurlijk kijken mannen en vrouwen ook naar het uiterlijk, maar het innerlijk is wat je met elkaar verbind. Wees jezelf en hij zal je waarderen voor wie jij bent! En zo niet..doeeeeei!

Written by Sadaf