Vroeger was ik nooit zo van de vegetarische gerechten. Vind je het gek? Ik kende de lekkere gerechten ook nog niet. Je kan mij nou niet echt een keuken prinses noemen. Hoe sneller iets klaar is hoe beter. Vandaar dat ik mij er ook nooit aan waagde om iets wat er zo mooi uit ziet te maken. Dit duurt vast een eeuwigheid om te maken..laat maar! Nou niet dus! Dit gerecht neemt ongeveer 20 minuten van je tijd in beslag. Nou daar kan ik nog net mee dealen! 😉

Ingrediënten:

  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eieren
  • 4 eet lepels havermout
  • 1 eetlepel gekookte quinoa
  • 1 eetlepel zelfrijzende bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 2 champignons
  • Een kleine sjalotje
  • Fijn gesneden uitjes
  • Kruiden: zout, peper, paprika poeder, chili poeder, kurkuma & gedroogde koriander

Prak de kikkererwten met een vork en meng deze met twee eieren, 4 eet lepels havermout, 1 eetlepel gekookte quinoa, bloem, geperste knoflook, fijn gesneden uitjes, fijn gehakte champignons. Voeg hier de boven genoemde kruiden aan toe. Verhit de olijfolie in de pan en vorm de schnitzels met een lepel tot dat zij ongeveer 1 cm dik zijn. Bak de Schnitzel(s) ongeveer 5 minuten per zijde  op niet te hoge vuur. Serveer dit met een beetje rijst of aardappels en een saus naar keuze. De saus die ik er zelf voor gebruik is een mengsel van magere kwark, een beetje chili saus en paprika poeder. En…tadaaa je hebt een zelfgemaakte Veggie Style Schnitzel!

thumbnail_image (1)

Written by Sadaf