patatas1Eén van mijn favoriete tapas gerechten wanneer ik in Spanje ben is toch echt de Patatas Bravas. Super simpel en super lekker! Ze kunnen nog al per restaurant verschillen. Zelf vond ik ze het lekkerst bij de restaurantjes waar juist bijna geen toerist te bekennen was. Nu maar eens mijn lekkerste variant uitgeprobeerd en yeah! Hij is gelukt!

Bereidingsduur: 20 minuten
Ingrediënten:

  • Aardappelpartjes (naturel)
  • Aioli
  • Whisky cocktail saus
  • Olijfolie
  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder

Bak de aardappelpartjes in een pan met olijfolie. Strooi hier goed veel paprikapoeder en chilipoeder overheen waardoor de aardappelpartjes gelijk een mooie goudbruin/rode kleur krijgen. Bak ze goed door tot deze een beetje knapperig zijn. Wanneer de aardappelpartjes goed doorbakken zijn kan je ze in een leuke tapas schaal scheppen. Doe hier een eetlepel aioli overheen en knijp wat whiskysaus over. En at last but not least giet je hier straaltjes olijfolie over. Taste so good!

patatas2

Written by Sadaf