papEen brief aan mijn superheld: mijn vader! 

Ik ken niemand die zoveel over heeft voor zijn gezin als jij. Misschien dat ik daarom wel de lat zo hoog leg bij de mannen die ik in mijn leven ontmoet. Wanneer ik het ook maar een beetje moeilijk heb, ben jij er altijd voor mij. Niet alleen als een vader, maar ook als een vriend. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn moeder en mijn zusje. 

Zoveel mannen die ik om mij heen zie die hun biezen zouden pakken bij het minste en geringste, maar jij? Jij bleef aan de zijde van je vrouw toen zij het zo ontzettend moeilijk had, jij bleef aan haar zijde toen zij zo ziek was. Ik ken geen man met zoveel wilskracht en lef als jij! Toen jij het zelf financieel en emotioneel allemaal niet meer trok heb jij je schouders omhoog gehaald en ben je er toch voor gegaan. Ik heb zoveel respect voor jou en hoe jij met moeilijke situaties om gaat. Daarom lieve papa ben jij niet alleen mijn steun en toeverlaat, maar ook mijn rots in de branding. Ik weet namelijk dat jij echt alles aan kan! Of zoals onze favoriete held Rocky Balboa ooit zei “It ain’t about how hard you hit. It’s about how you can get hit and keep moving forward”. Iets wat jij mij ook altijd hebt geleerd.

In de tijd dat het zo slecht ging met mij, trok je mij naar je toe en liet je mij op je schouders huilen. Ondertussen zei je niks en wreef je met je hand over mijn hoofd. Dit moment zal mij voor de rest van mijn leven bij blijven en geen woord die hieraan afdoet. Van jongs af aan bezegel je mij al met je vele wijze levenslessen. Soms word ik er helemaal gek van, maar toch heeft het mij wel de persoon gemaakt die ik nu ben. Af en toe ben ik geestelijk te oud voor mijn leeftijd, maar in een hele positieve zin. Jij hebt zo’n ontzettend groot hart!

Wij hebben al zoveel tijd samen gespendeerd van jongs af aan en daar ben ik zo dankbaar voor. Wij hebben elkaar namelijk echt leren kennen. Zo nu en dan zie ik scheve gezichten wanneer ik anderen vertel dat ik het weekend met jou ben gaan shoppen, dat wij samen een biertje hebben gedronken op het terras of samen naar de bios zijn geweest. “Ben jij met je vader uit geweest?” Ja! Ik ben met mijn vader uit geweest. Al die momenten samen zijn er om te koesteren. Wij kunnen uren lang samen over van alles en nog wat discussi√ęren en beide willen wij ons gelijk halen. Ook al weet ik dat jij (bijna) altijd gelijk hebt, zal ik het toch niet zo snel toegeven. Wij lijken gewoon zo erg op elkaar pap. Beide net zo koppig ūüėČ Jij bent mijn held lieve papa en dat zal je altijd blijven! My number one hero…

Written by Sadaf