tumblr_nmvtznvOAs1u60tx6o1_1280Van het spontane vrolijke meisje dat ik ben, kan ik ineens omslaan naar een bitch! Er zijn niet veel dingen in het leven waar ik niet tegen kan, maar wanneer iemand naar mijn idee onrecht aan wordt gedaan dan kan ik serieus koken van woede! Geloof mij, ik ben echt geen persoon die snel kwaad wordt, maar op dit soort momenten kan ik mijn woede maar moeilijk beheersen. Vroeger was ik het soort meisje dat veel dingen dacht, maar dit nooit hardop uitsprak. Nu ben ik het soort meisje dat alles snel uitspreekt, ook al kan ik soms beter mijn mond houden. I just don’t care!

Af en toe zie ik zulke gekke taferelen voorbij komen: mensen die hun extreme opvattingen over anderen uitspreken op social media en hiermee anderen zo ontzettend kunnen kwetsen; mensen die elkaar uitschelden op straat, omdat ze andere normen en waarden hebben; oneindige discussies waarbij je al weet dat beide partijen hun gelijk niet zullen krijgen, aangezien het vaak een eigen mening of een ideaalbeeld van die persoon is. Vaak zien mensen niet dat hun standpunten geen realistische weergave zijn van de realiteit. Op zulke momenten denk ik bij mijzelf, ben ik nou raar of draait iedereen om mij heen helemaal door?!

Zo woon ik in de biblebelt en hoor ik heel vaak mensen zeggen dat de meest bekrompen mensen hier wonen. Hier was ik het totaal niet mee eens en daarom nam ik het dan ook altijd op voor mijn dorpje en haar inwoners. Mijn mening hierover is de laatste tijd echter wel een stuk bijgedraaid. Ik wil natuurlijk niet iedereen over één kam scheren, maar al veel mensen hebben mij echt doen verbazen met hun uitspraken. 

Het begon bij de mededeling van de NS om de woorden ‘dames en heren’ niet meer te gebruiken om transseksuelen niet te discrimineren. Misschien een beetje ver gezocht, maar alleen maar goed bedoeld toch? GO NS! Toch vinden mensen het nodig om hierop in te gaan op social media en het geloof erbij te halen om aan te kondigen dat homoseksualiteit en transseksualiteit in hun ogen niet is toegestaan. Staat er in de bijbel niet zoiets als “heb je naasten lief”? Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar waarom moet dit op deze manier worden aangekondigd? Zo zag ik reacties staan als ‘Amen.’???

Serieus, ben ik nu gek of…? Ik begrijp gewoon niet dat sommige mensen zo gevoelloos kunnen zijn en hun kwetsende uitspraken op deze manier kunnen geven. Zo ken ik een jongen; een hele lieve zachtaardige jongen die vanwege zijn geaardheid is mishandeld. Er werd hem om een vuurtje gevraagd die hij niet had. Een aanzet om hem te kunnen slaan. Sorry voor mijn taalgebruik, maar wat een achterlijke gladiolen! Where is the love, mensen! Hoe kan je daar nu tegen zijn? Zo zien en horen we in social media van al die oorlogen waar wij ontzettend op tegen zijn, maar hoeveel verschillen wij nou echt van hen? Wij pijnigen anderen misschien niet met wapens, maar wel met woorden. Is dit echt zo veel anders? Maakt dat je niet (bijna) net zo slecht? Hou jezelf eerst een spiegel voor voordat je begint te oordelen over anderen en je ongevraagd je ongezouten mening deelt. Amen!

Written by Sadaf