blog moeder 2Overal waar je komt lees je en hoor je hoe fantastisch het is om moeder te zijn! Je leven heeft ineens weer zin en je kan je niets mooiers voorstellen dan dit! Kleine mensjes die net zoveel van jou houden als jij van hun. Mensjes waar jij je leven voor zou geven. Wanneer je kinderen krijgt dan weet je pas wat echt liefde is! Waarom heb jij nog geen kinderen? Uhmm gaat je niks aan? Ik geloof echt wel dat de wezentjes die jij zelf op aarde hebt gezet het mooiste geschenk op aarde zijn hoor en ik ben zelf ook gek op kinderen dus begrijp mij niet verkeerd, maar soms heb ik echt een kots bakje nodig bij het aanhoren van al die ‘fantastische’ verhalen!

Nu heb ik een collega die natuurlijk ook zielsveel van haar kinderen houd, maar mij meer een reëel plaatje voorhoud dan alleen maar te vertellen hoe leuk het moederschap wel niet is. Vaak moet ik zo om haar verhalen lachen, omdat zij hier zo ontzettend eerlijk over praat. Je leven is inderdaad niet meer hetzelfde!
Zo maak je je mooi voor je vriend voor één van jullie eerste dates en zo zit je tegenover hem met wallen onder je ogen van het weinig slapen, kwijl wat naar beneden druipt vanuit je haar, met een kotsvlek op je shirt en twee kinderen die aan je kleren trekken, omdat zij je aandacht willen. In het begin doe je nog zo je best om er mooi en sexy uit te zien voor hem zodat hij enige tijd later frontaal in je Gaza-strook met alle geweld een nieuw leven eruit gedrukt ziet worden.
In plaats van nog seks te hebben, sla je hem ’s nachts bijna de hersens in, omdat hij de baby niet hoort huilen en jij te uitgeput bent om je nog als een normaal mens te gedragen.
Even lekker samen uit? Je bent al blij als je even op de bank kan liggen samen zonder gestoord te worden om vervolgens na tien minuten als een blok in slaap te vallen! Je kind die ’s nachts huilt en jij hier zo gek van word dat je zelfs een keer de auto pakt en ergens de weilanden in rijd, je stoel naar achter zet om even te kunnen slapen. Dus in plaats van lekker tegen elkaar aan te kroelen, ren je nagenoeg krankzinnig je eigen huis uit.

Met dit alles gezegd te hebben is ze zo ontzettend gek op haar kinderen en zou ze zich geen leven zonder hen kunnen voorstellen! Ze maken je aan het lachen en aan het huilen, maar die intense liefde die je van binnen voelt maakt alles, maar dan ook alles goed! Je leven verandert en hoe rampzalig sommige dagen ook kunnen zijn, wanneer je naar ze kijkt en zij je die liefdevolle glimlach geven, zijn opeens al die slapeloze nachten, het kwijl in je haar, je vieze kleren het meer dan waard! Ook ik ben meer dan gek op de kinderen van mijn vriendinnen en heb zoveel respect voor moeders die alles opzij zetten om hun kinderen gelukkig te zien. Ik zie ze rennen en vliegen en denk soms bij mijzelf waar haal je die energie toch vandaan? Maar dan zie ik waar ze het voor doen en wie weet mag ik ooit de eer hebben om iemands moeder te zijn en hopelijk doe ik het minstens net zo goed als al die super mama’s die ik om me heen zie!

Bron van foto: http://realisticshots.com, gemaakt door Jordan Whitt

Written by Sadaf