winery 3 
Zelf was ik nog niet eerder naar een wijnproeverij geweest en ik moet je eerlijk toegeven dat ik dacht dat het niet zoveel zou voorstellen. Terwijl het ’s middags nog regende besloten wij maar het wijnhuis Grampsas Winery in Zakhynthos te bezoeken. Wat een belevenis! Zodra je hier aan komt kijk je al je ogen uit vanwege het prachtige uitzicht. Wanneer je de tuin binnen komt lopen zie je een schattig stenen huisje staan met een super leuke tuin, grote wijnvaten en een stenen bar met verschillende wijnsoorten. 

winery2

winery 8De mensen zijn zo ontzettend lief en gastvrij dat je het gevoel krijgt ze al jaren te kennen. Je kan hier vrij door de tuin lopen terwijl je wacht om opgehaald te worden. Ondertussen plukte de oma druiven uit haar bomen voor ons om te proeven. Haar schattige kleindochter maakte ondertussen een praatje met ons terwijl haar hond en haar kat naast ons kwamen liggen. Wij verstonden oma net zo min als dat zij ons verstond, maar soms voel je gewoon hoe bijzonder een mens is zonder woorden te hoeven gebruiken. 

winery 6

winery 7Haar kleinzoon haalde ons op en nam ons mee naar een kamer waar alle vaten en wijnflessen stonden met allemaal lekkere wijntjes die hij zelf had gemaakt. Ik, die niet gek is op wijn en laat staan op rode wijn vond het heerlijk! Oke, ik weet dat het de bedoeling is om de wijn te proeven en deze uit te spugen, maar no way jose dat ik dit ging doen. Zo lekker vond ik het! zoals je begrijpt was ik halverwege de dag al aardig teut en vroeg ik hem om mijn glaasje rode wijn nog wat bij te schenken. ūüėČ

winery 4

winery1Juist de dingen waarvan je denkt dat het niet zoveel zal voorstellen kunnen je zo doen verbazen. Het uitzicht, de leuke tuin, de ontzettend lekkere wijnen, maar vooral de mensen maken deze plek zo bijzonder. Oma gaf ons nog een stevige knuffel wanneer wij afscheid van haar namen en ik dacht alleen maar bij mijzelf…hier kom ik zeker nog een keer in mijn leven terug!

winery 9

Written by Sadaf