Mijn moeder maakte vroeger altijd al heerlijke gevulde paprika op zijn Iraans. Nu kan ik het zelf natuurlijk nooit zo goed als dat zij dit kan, maar ik moet zeggen dat die van mij ook zeeeeker niet verkeerd zijn. Iedere keer probeer ik iets nieuws uit, want een paprika kan je werkelijk waar met van alles en nog wat vullen. Zorg dat je de juiste combinatie van producten gebruikt en hoppaa…je hebt een lekkere maaltijd wat er nog mooi uit ziet ook! Al ben ik geen keuken prinses en laat ik nog al vaak iets aanbranden, hou ik er wel van om te experimenteren. Mijn (arme) vriendinnen mogen dan bij mij komen eten om te kijken wat zij er van vinden. Nu is mijn gevulde paprika erg in de smaak gevallen en wil ik dit natuurlijk ook met jullie delen!

  • Gele, rode of groene paprika (gemixt ziet er ook heel leuk uit)
  • Witte rijst (of gele rijst)
  • Gehakt
  • Courgette
  • Champignons
  • Rode ui
  • Crème Freche
  • Chilli saus
  • Gedroogde ui
  • Knoflook, zout en peper

Verwarm de oven op 200 graden. Pak de paprika’s en snijd de kop (bovenkant) er af. Haal vervolgens met een lepel de binnenkant van de paprika eruit. Zet de paprika’s in de ovenschaal en doe deze er gedrurende 30 minuten in. Laat een pan met water koken en doe hier de witte (of de gele) rijst in. Pak een aparte pan om het gehakt in te bakken. Snijd de courgette, champignons en rode ui in kleine stukjes en voeg  dit bij het gehakt toe. Roer alles door elkaar tot het gehakt gaar is en voeg hier vervolgens een beetje crème freche, chili saus, knoflook, zout en peper bij. Blijf roeren tot alles goed gemixt en warm is. Mix vervolgens de rijst met het mengsel van gehakt. Haal ondertussen de paprika’s uit de oven en vul ze met het mengels. Strooi hier wat gedroogde ui overheen en…tadaaa je bent klaar! TIP: ook is het erg lekker om nog fetta kaas of geraspte kaas over de paprika’s heen te strooien en vervolgens de paprika’s een paar minute in de oven te doen zodat de kaas goed gesmolten is.

16809442_10211031682621359_1872711283_n

 

Written by Sadaf