zariDit had je misschien niet verwacht mam aangezien ik weet dat jij jezelf als een zwak persoon ziet door alles wat jij hebt meegemaakt en door alle mankementen die je hebt, maar ik heb maar één woord nodig om jou te moeten beschrijven en dat is moedig! Moedig, omdat zoveel dingen jou in het leven tegen hebben gezeten en jij dit allemaal hebt overwonnen, omdat jij positief in het leven staat zelfs nadat het leven je zo vaak de grond in heeft getrapt, omdat je zo’n mooi mens bent en dit zelf niet eens door hebt, omdat jouw ziel letterlijk en figuurlijk ‘straalt’, omdat jij altijd, maar dan ook altijd eerst aan anderen denkt voordat je aan je zelf denkt, als je überhaupt al eens aan je zelf denkt en omdat

je totaal geen idee hebt hoe geweldig je wel niet bent!

Jij bent alles behalve zwak mam! Soms zie ik die trieste blik in je ogen en weet ik dat je pijn hebt. Pijn door wat die afschuwelijke spier ziekte met je doet, wat al die medicijnen met je doen en toch laat jij je niet kennen! Iedere dag zie ik jou strijden zelfs als je het soms even helemaal niet meer aan kan. Ik weet dat jij je hiervoor schaamt, maar schaamte is niet het juiste woord mam. Trots! Je zou trots moeten zijn op de persoon die je nu bent en hoe hard dit ook kan klinken, die persoon ben jij juist geworden door alle tegenslagen in je leven en ik mam, had niemand liever gewild dan deze persoon in mijn leven!

Ik weet dat ik je niet altijd laat merken wat je wel niet voor mij betekent. Soms gaat schrijven me beter af dan woorden, maar lieve mam jij betekent de wereld voor mij! Ik weet dat ik hierbij ook voor mijn vader en mijn zusje kan spreken. Soms irriteer je me door me zo ontzettend vaak te bellen, maar de momenten dat jij je dan even in houd en minder van je laat horen merk ik des te meer hoe erg ik al die lieve berichtjes en belletjes van je mis. No world is better without you!

Written by Sadaf