De oost-kust van Australië…een walhalla voor iedere backpacker! Persoonlijk vind ik het binnenland veel mooier en is dat voor mij het ‘echte’ Australië, maar de hele backpackerssfeer van de oost-kust vind ik ook fantastisch! De hostels waar je zoveel mensen van verschillende nationaliteiten leert kennen, open minded personen met zoveel levenservaring  en avontuurlijke verhalen door dat ze al zoveel gereisd, gezien en meegemaakt hebben, met een gitaartje en een biertje met z’n allen rond het kampvuur zitten. Gore goon (wijn waar letterlijk rotte vis in zit, ja leest het goed..rotte vis! Geloof je me niet?

Lees dan even wat er op de pak staat 😉 )uit een liter pak drinken om je vervolgens niks meer van de avond te herinneren, bijna iedere avond noodles uit een pakje eten, omdat je als backpacker gewoon geen cent te makken hebt, iedere avond zuipen, gewoon omdat het kan?! Klinkt misschien niet als de ideale reis, maar eerlijk..je moet het zelf meegemaakt hebben! Kortom ik hou van je Australië en god wat mis je! Ik neem je mee naar een aantal hotspots van de east coast.

Sydney
Hier begon ons reis. Wat een gave stad is Sydney om mee te beginnen zeg. Lekker de stad in en stappen in Kings Cross (uitgaansgebied), Lekker zonnen op één van de stranden zoals Manley beach of Bondi beach, lopen door the botanic gardens, een boottocht met fantastisch uitzicht van de stad…in Sydney kan je letterlijk ALLES! Ben je toevallig met oud & nieuw in Australië en weet je niet waar je dit moet vieren? Dan zou ik zeker naar Sydney gaan!

166873_495541203300_5331496_n  sydney 9  sydney  sydney 3

Melbourne
Hier heb ik meerdere keren een langere tijd doorgebracht en hoewel ik de stad niet heel veel vind voorstellen, vind ik het sfeertje hier wel erg leuk. Echt alles is duur in Australië dus ook de kleding. Heb je zin om lekker te shoppen voor een betaalbare prijs? Ga dan naar de winkel cotton on. Deze zit in de meeste grote steden dus ook in Melbourne. De meeste backpackers verblijven in St. Kilda waar je ook een leuke strand en kroegen hebt. St. Kila vind ik zelf ook het leukst! Wij verbleven in het St. Kilda Beach House. Super leuk hostel boven een relaxte kroeg waar ze leuke life muziek en karaoke avonden organiseren. Wil je de lekkerste friet van Melbourne proberen? Dan moet je zeker Coneheads niet missen. Iedere backpacker zal je kunnen vertellen waar het is. 😉 Melbourne vind ik echt een relaxt sfeertje hebben. Huur een auto’tje en rij naar de great ocean road!

melbourne 2  melbourne  180522_1748050914441_7155022_n melbourne 6

Noosa
Het is hier niet zo groot, maar heeft een prachtig natuur en wij zaten in een te gek hostel…het Halse Lodge Guesthouse Yha. Wij verbleven hier maar een paar dagen, omdat je het hier dan ook wel hebt gezien, maar ik zou Noosa zeker niet overslaan! Echt een aanrader om hier door naar het natuurpark te lopen.

262287_10150217866763301_4323755_n  259979_2061992522785_4030935_n

Fraser Island
Fraser Island zou één van de mooiste plekken van de oost-kust zijn om te bezoeken, maar ik vond het een beetje tegenvallen. Wij hebben hier een dag tour gedaan terwijl ik van andere backpackers hoor die hier een paar dagen zijn gaan kamperen hoe gaaf ze het wel niet vonden. Wil je naar Fraser Island? Dan zou ik hier zeker gaan kamperen! Bij een dag tour ga je met een groepje backpackers (wat natuurlijk wel heel gezellig was) met een jeep van de ene naar de andere plek waardoor je ook veel hier in zit. Zo bezoek je een strandje met super helder water, de mooie bergen, een een historisch schip. Het was heel gaaf en het uitzicht was wel echt heel mooi, maar toch zou ik de volgende keer dit liever op een andere manier willen meemaken door te kamperen en de onder de sterren te slapen, want echt geloof me de lucht en de sterren in Australië zien er toch anders uit dan hier. WAUW!

fraser island 2  267209_2061997042898_7551313_n

Lees de rest van mijn tips in mijn volgende blog Down Under – East Coast Part II.

Written by Sadaf