courgetelleHeb je zin in Tagliatelle, maar wil je toch liever iets gezonders? Maak dan de Courgetelle! Ik ben super blij met mijn groentesnijder en zal eerlijk zeggen dat ik eigenlijk van plan was om courgetini (spaghetti slierten van courgette) te maken, maar hier de verkeerde mes voor heb gebruikt, maar ook dit was erg lekker en wil ik dan ook graag met jullie delen!  Wil je indruk maken en een keertje iets anders proberen? Ga hier dan voor!

  • Eén courgette per persoon
  • 350 gram kipfilet (voor 2 personen)
  • 400 gram (grote zak) Italiaanse groenten
  • Philadelphia naturel
  • Basilicum
  • Knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zet de courgette in de groentensnijder en zorg ervoor dat je de juiste mes gebruikt zodat je dikke slierten hier uit kan draaien. 😉 Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de courgette slierten op zacht vuur. Doe hier wat peper en zout overheen en blijf de courgetelle draaien. Pak een aparte pan en doe hier ook een beetje olijfolie in en bak hier de kifilet stukjes in. Voeg hier vervolgens de Italiaanse roerbak groenten en de knoflook stukjes bij wanneer de kifilets bijna gaar zijn. Wanneer de groenten ook bijna klaar zijn zet je de vuur wat zachter en voeg je hier 2 eetlepels Philadelphia naturel en de basilicum toe. Blijf roeren tot de Philadelphia goed gemixt is. Let ondertussen goed op je courgetelle, want deze mogen niet slap worden. Verdeel je courgetelle over twee borden en schep net zoveel van je mengels van kifilet, saus, en groenten erbij op als je wilt. Strooi hier nog een beetje zout en peper overheen en the magic is done!

Written by Sadaf