Vandaag zit ik al mijn foto’s van Thailand te bekijken en ik mis het! Vind je het gek?! Het land van de mooie stranden, prachtige natuur en de meest vriendelijke mensen. Nu moet ik er natuurlijk wel bij zeggen dat ik in november weer een ticketje naar Thailand heb geboekt en ik kan niet wachten! Deze keer ga ik nieuwe plekjes van het mooie Thailand ontdekken, maar dat horen jullie tegen die tijd. Voor nu lijkt het me leuk om jullie een aantal hot spots van Chiang Mai te laten zien.

                  image (2)       image (1)
Wij hebben er bewust voor gekozen om overdag de trein van Bangkok naar Chiang Mai te nemen, omdat de treinreis zo indrukwekkend schijnt te zijn. Hier is geen woord over gelogen! Zoals je hier op de foto kan zien vonden er op dat moment overstromingen plaats. Mensen die lachend naast het perron stonden te douchen, barbequen en etenswaren aan het verkopen waren. De treinreis duurde wel gemiddeld 15 uur (eens en nooit meer), maar ik had het voor geen goud willen missen. De treinreis kost maar tussen de €10 en €15 euro en hier is eten bij inbegrepen ook.

Zo bijzonder hoe je de natuur ziet veranderen van de grote stad naar ‘dit’!
Doi Suthep
Na een goede nacht rust pakten wij de tuktuk naar de bekende trap ‘Doi Suthep’.  Pfff wat was dit een pittige wandeling in 45 graden, maar de tempels en het uitzicht wat je van boven hebt is echt…WAUW! Nu moet ik wel zeggen dat ik in Azië al zoveel tempels heb gezien dat ik er nu wel genoeg van heb, maar zeker de moeite waard! image   
Riverside
Wil je super lekker eten met mooie live muziek op de achtergrond? Dan moet je echt naar het restaurant Riverside in Chiang Mai. Lekker aan het water zitten met een koud Chang biertje! Echt een aanrader!


Roots Rock Reggae bar
Achiang-mai-roots-rock-reggae-906ls echte diehards kunnen wij het stappen natuurlijk niet overslaan. Om te beginnen gingen wij naar de Roots Rock Reggae bar en waren wij van plan om hier even een drankje te doen. Wij zijn zelf gek op reggae muziek dus al gauw werd het ene drankje vijf drankjes. De optredens die zij hier geven zijn super goed! Hou je ook zo van reggae muziek dan moet je hier zeker heen! Om de reggae bar heen zijn ook nog andere leuke kroegen zoals de bekende Zoe in Yellow en kan je hier leuk een nachtje doorhalen met andere backpackers.
Night market
Na een hele nacht door te hebben gehaald en goed te hebben gefeest was het tijd om een duik in het zwembad te nemen. Nadat wij ons hadden opgefrist hadden wij zo’n zin om te shoppen..wanneer niet?! En waar kan je dit nou beter doen dan op de night market van Chiang Mai. Hier hebben ze de mooiste hand gemaakte spullen en lekkere eet kraampjes. Zorg ervoor dat je goed afdingt en onder de helft van de prijs gaat met wat zij opnoemen. Wij waren hier zo goed in dat wij einde van de avond beiden met 10 tassen terug kwamen. Niet weg te slaan 😉
1529b-marche-pietonnier-du-dimanche-sunday-night-market-walking-street
Huay Tung Tao Lake
Na een dagje door de stad te hebben geslenterd kwamen vrienden van ons die in Chiang Mai wonen op het idee om te eten bij het Huay Tung Tao Lake. Hier zit je in één van de rieten huisjes te genieten van het prachtige uitzicht met je voeten in het water terwijl je super lekker Thais eten voorgeschoteld krijgt. Echt een picknick idee! Je kan hier de taxi naartoe nemen en hem een paar uur laten wachten (3 uur wachten kost je ongeveer €15,-). Super gaaf om te doen!                                                                                                1529b-marche-pietonnier-du-dimanche-sunday-night-market-walking-street               mai249 (1)

Written by Sadaf