10 tips backpackenBackpacken is altijd leuk en spannend ongeacht hoe lang je weg gaat. Je weet namelijk nooit waar je zult belanden ook al heb je van te voren al een hele route voor jezelf uitgestippeld. Tenminste zo gaat het bij mij altijd! Ga je voor het eerst backpacken en weet je niet waar je moet beginnen? Dan geef ik je hierbij de volgende tien tips.

 • Zorg voor een goede backpack
  Koop er niet zomaar één, omdat die goedkoop is. Geloof me je moet hem soms een hele tijd op je rug houden en dan wil je wel dat je een goede backpack hebt die ook een beetje lekker zit.
 • Check altijd van tevoren of je een visum nodig hebt
  Zorg ervoor dat je van te voren controleert of je voor jouw bestemming een visum nodig hebt of niet. Wees hier voor Australië bijvoorbeeld er op tijd bij.
 • Regel een creditcard
  Erg handig om te hebben. Mocht je je bankpas kwijt raken of wil je een vlucht boeken? Licht ze van te voren in waar je ongeveer heen gaat zodat je pas niet word geblokkeerd. Dit geld ook voor je normale bank pas. Wanneer je bij de Rabobank zit kan je dit heel makkelijk aanvinken op de Rabobankieren app.
 • Inentingen
  Informeer bij de GGD wat voor inentingen je nodig hebt voor je reis. Mocht je nog twijfelen of je naar bepaalde landen gaat? In veel westerse landen (zoals Australië) kan je dit ook ter plekke nog halen.
 • Reisverzekering
  Ga je sowieso buiten Europa backpacken? Neem dan een reisverzekering wat geschikt is voor wereldwijd.
 • Deet muggenspray
  In landen zoals bijvoorbeeld in Azië heb je dit heel hard nodig! En zorg wel dat je de muggenspray met Deet koopt. Ter plekke zijn deze sprays ook overal te verkrijgen, maar altijd handig om al een busje bij je te hebben.
 • Hoe pak je een backpack in
  Hoe langer ik backpack hoe beter ik er in word. Het blijft nooit heel makkelijk, maar wil je het je zelf het gemakkelijkst maken rol dan al je kleren netjes op. Zo zorg je dat je meer ruimte over houd en kreuken je kleren minder snel. Zelf doe ik mijn kleren in verschillende plastic zakjes en verdeel ik ze zodat ik op reis makkelijker mijn kleren kan vinden. Zo doe ik mijn korte broeken in de ene zak en mijn hemdjes in het ander. Neem niet te veel mee. In bijvoorbeeld Azië kan je echt alles krijgen voor een prikkie, maar neem ook weer niet te weinig mee. Soms krijg je hier ook spijt van als je een langere tijd weg gaat.
  Ook al ga je naar een warm land neem altijd wel een vest of een trui mee, een lange (jogging) broek, sokken en sneakers. Heel fijn om bij je te hebben wanneer je vol op in de airco zit tijdens het vliegen, in een trein of bus.
 • Maak een kopie van je paspoort
  zo heb ik altijd een kopie van mijn paspoort bij me en deze ook nog voor de zekerheid naar mijn eigen mail gestuurd.
 • Geheugenkaart of een USB
  Ik neem zelf altijd een extra USB bus voor als mijn telefoongeheugen en camerageheugen vol raakt. Ook handig wanneer je andere backpackers ontmoet en even snel de foto’s die zij van je gemaakt hebben wilt overnemen. Je komt ze niet altijd weer tegen!
 • Voor onderzoek
  Ik zal je eerlijk zeggen dat ik dit niet altijd doe aangezien ik soms een dag van te voren beslis waar ik heen wil gaan, maar soms is het goed om toch even voor onderzoek te doen naar de normen en waarden van een land zodat je nooit voor verassingen komt te staan. Op avontuur gaan is leuk, maar die zal je ook meemaken wanneer je weet hoe jij je zou moeten gedragen in land waar je de cultuur niet kent.

Lets go on an adventure!

Written by Sadaf